ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

ΜΑΙΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πότε το σώμα είναι «έτοιμο» για κυοφορία;

Απαραίτητη προϋπόθεση για κυοφορία είναι η «παραγωγή» ωρίμων ωαρίων από τις ωοθήκες.

Περί τα μέσα του κύκλου απελευθερώνεται δια της ωοθυλακιορρηξίας ένα (συνήθως) ωάριο από τις ωοθήκες της γυναίκας και εισέρχεται στις σάλπιγγες. Η απελευθέρωση του ωαρίου καθορίζει και το πότε η γυναίκα βρίσκεται στις λεγόμενες «γόνιμες ημέρες» της.

Αν εκεί «συναντηθεί» με ζωντανά σπερματοζωάρια, τότε ενώνεται με ένα από αυτά και επιτυγχάνεται η γονιμοποίησή του. Αν όμως η «συνάντηση» αυτή δεν λάβει χώρα εντός 12 έως 24 το πολύ ωρών, τότε το ωάριο εκφυλίζεται και χάνεται (βλ. εικόνα).


Ποια νεογνά θεωρούνται πρόωρα;

Ο όρος πρόωρο νεογνό αναφέρεται σε νεογνά, τα οποία γεννήθηκαν πριν από τη συμπλήρωση των 37 εβδομάδων κύησης. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η κατάταξη της προωρότητας σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.:

•    Μετρίου βαθμού ή οριακή προωρότητα: 32 εβδομάδες κύησης (ε.κ.) - <37 ε.κ.

•    Υψηλού βαθμού προωρότητα: 28 ε.κ. - <32 ε.κ.

•    Ακραία προωρότητα <28 ε.κ.

Τα προβλήματα, που θα αντιμετωπίσει το νεογνό μετά τον τοκετό εξαρτώνται από το βαθμό προωρότητας. Το όριο μεταξύ προωρότητας υψηλού βαθμού και ακραίας προωρότητας έχει τεθεί στις 28 εβδομάδες, διότι τα μωράκια, που γεννιούνται αφού έχουν συμπληρωθεί 28 εβδομάδες κύησης, αν δεν εμφανίζουν ειδικά προβλήματα υγείας, έχουν πιθανότητες μέχρι και 90% να αναπτυχθούν κανονικά, χωρίς να εμφανίσουν κάποια μακροπρόθεσμα τουλάχιστον προβλήματα, που σχετίζονται με την προωρότητα.

Τι είναι το μετατραυματικό στρες;

Το μετατραυματικό στρες (ο ιατρικός όρος είναι «μετατραυματική αγχώδης διαταραχή») αποδίδεται συχνά με το διεθνή αγγλικό όρο «Post – Traumatic Stress Disorder» (PTSD).

Με τον όρον αυτόν περιγράφουμε μία σειρά από αντιδράσεις, οι οποίες συχνά αναφέρονται από άτομο, που βίωσαν ένα τραυματικό γεγονός. Το συγκεκριμένο τραυματικό γεγονός ήγειρε στα άτομα αυτά αισθήματα έντονου φόβου, το αίσθημα του αβοηθήτου ή ακόμα και τρόμο. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως μετατραυματικό στρες ενδέχεται να αισθανθεί τόσο κάποιος, που αυτοπροσώπως ενεπλάκη στο τραυματικό γεγονός, αλλά και κάποιος, που έγινε μάρτυρας αυτού, ειδικά αν αφορούσε οικεία του πρόσωπα.

Στην αγορά, αλλά και στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει διάφορες συσκευές, που "μεταδίδουν" μουσική στο μωράκι, που μεγαλώνει μέσα σας. Μάθετε, αν το μωράκι σας γίνεται πιο έξυπνο,  όταν του βάζετε μουσική, όσο είναι ακόμα μέσα στη μήτρα, από το video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr

Δείτε στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr, γιατί πολλές μέλλουσες μαμάδες παραπονιούνται, πως το μωράκι δεν τις αφήνει να κοιμηθούν!

Τελικά το μωράκι δεν είναι και τόσο "απομονωμένο" μέσα στη μήτρα. Στο χαριτωμένο αυτό video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr, δείτε ένα μωράκι να τρομάζει και να κλαίει μέσα στη μήτρα!

Το μωρό μεγαλώνει προστατευμένο μέσα στη μήτρα. Φαίνεται, πως καταλαβαίνει πότε αγγίζετε την κοιλιά σας και αντιδρά! Δείτε το σχετικό video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο motherslbog.gr!

 

 

Έχει παρατηρηθεί, πως η μαμά και το μωρό της σε κάποιες περιόδους της ημέρας "συντονίζουν" τους καρδιακούς τους ρυθμούς! Μάθετε για το φαινόμενο αυτό, μέσα από το video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr

 

 

Τι χαλαρωτικό, που είναι το ζεστό μπάνιο…

Μετά από μία δύσκολη ημέρα ένα ζεστό μπάνιο είναι αυτό, που χρειάζεται! Η επαφή με το ζεστό νερό βοηθάει στη μείωση της ψυχικής πίεσης (stress), ενώ μας επιτρέπει να ξεχάσουμε – τουλάχιστον προς στιγμήν – τις έννοιες της καθημερινότητας.

Επιπροσθέτως, μετά από ένα τέτοιο μπάνιο συχνά μειώνεται και η ένταση σωματικών πόνων, που είναι ιδιαίτερα συχνοί στην εγκυμοσύνη, όπως ισχιαλγία ή οσφυαλγία, η εκδήλωση των οποίων εν πολλοίς συνδέεται και με την καθιστική ζωή.

Δυστυχώς όμως η «άφεσή» σας σε αυτήν την απόλαυση ενέχει κινδύνους, όσο είστε έγκυος.

Να συνεχίσω να εργάζομαι όσο είμαι έκγυος;

Η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια!

Η εργασία πέραν από τα προφανή οικονομικά οφέλη, είναι για πολλές γυναίκες και ένας τρόπος, για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Επομένως, αν δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι ιατρικοί λόγοι, για τους οποίους μια γυναίκα συνιστάται να απέχει της εργασίας της, μπορείτε να συνεχίσετε να δουλεύετε.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Έχετε κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων ή αντιμετωπίζετε πόνο στη σεξουαλική επαφή;

 

Οι υπέρηχοι HIFU και η έγχυση ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ είναι η ΜΟΝΙΜΗ λύση για εσάς! (ενημερωθείτε ΕΔΩ)

 

 

 ΑΛΛΑΞΤΕ τη ζωή σας! 

Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας ΕΔΩ! 

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!