ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

ΛΟΧΕΙΑ

Παραδοσιακά, «λοχεία» ονομάζουμε τις πρώτες 40 ημέρες μετά τον τοκετό. Στο διάστημα αυτό έχουμε επαναφορά του σώματος στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και ο θηλασμός, για όσες γυναίκες επιλέξουν να θηλάσουν.

Λίγα λόγια εισαγωγικά…

Ο κόλπος είναι κατ’ ουσίαν ο σωλήνας, ο οποίος συνδέει το αιδοίο με την είσοδο της ενδομητρικής κοιλότητας, δηλαδή το έξω τραχηλικό στόμιο.

Στον κόλπο διεισδύει το εν στύσει πέος κατά τη σεξουαλική επαφή, εντός αυτού εκσπερματώνει ο άνδρας προκειμένου να επιτευχθεί γονιμοποίηση του ωαρίου και έναρξη κύησης και εξ’ αυτού εξέρχεται το μωρό κατά το δεύτερο στάδιο του τοκετού και ο πλακούντας στο τρίτο στάδιο του τοκετού.

Ο κόλπος, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τον οργανισμό εν γένει, αλλά και την ψυχολογία της γυναίκας, τίθεται σε δοκιμασία ένεκα της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Επόμενον είναι η δομή του να εμφανίζει αλλαγές μετά από τη δοκιμασία αυτή.

Πόσο συχνό πρόβλημα είναι η κολπική ξηρότητα μετά τον τοκετό;

Η φροντίδα του νέου μέλους της οικογένειας απορροφά σε σημαντικό βαθμό, το χρόνο, αλλά και την ενέργεια της γυναίκας μετά τον τοκετό. Επίσης η σωματική και ψυχική κούραση κάνουν συχνά αισθητή την παρουσία τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της λοχείας.

Οι παράγοντες αυτοί σε πολλές περιπτώσεις αποσπούν την προσοχή της νέας μαμάς από τις δικές της ανάγκες και τα δικά της ενδεχόμενα προβλήματα.

Είναι εντυπωσιακά μεγάλο το ποσοστό των γυναικών, που μετά την εγκυμοσύνη, στην περίοδο, που ονομάζουμε λοχεία, παρουσιάζουν κακή διάθεση και ψυχολογία.

Η άσκηση είναι πάντα πηγή ευεξίας και βοηθάει τη γυναίκα να ξαναβρεί τη φυσική της κατάσταση και την ψυχική της ισορροπία μετά την εγκυμοσύνη.

Στην εγκυμοσύνη το περίνεο καλείται να υποστηρίξει το επιπλέον βάρος της μήτρας και του νεογνού. Έτσι πολύ συχνά μετά τον τοκετό παρουσιάζεται ακράτεια ούρων.

Δεν φτάνει, που η γυναίκα, η οποία διανύει την ευαίσθητη περίοδο της λοχείας, έχει να αντιμετωπίσει την ευθύνη της φροντίδας του νέου μέλους της οικογένειας, ενώ μάλιστα η συχνά μελαγχολική της  διάθεση δεν τη διευκολύνει, κάνει την εμφάνισή της και αυτή η ενοχλητική τριχόπτωση!

Μόλις ζήσατε τη συνταρακτική εμπειρία του κολπικού τοκετού και επιτέλους πήρατε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας! Τίποτα δεν πρέπει να χαλάσει αυτές τις στιγμές. Όμως ο κολπικός τοκετός θέτει το σώμα σας σε δοκιμασία και μετά από τη δοκιμασία αυτή, συχνά αισθάνεστε πόνο ειδικά στο περίνεο.

Οι αιμορροΐδες είναι μία πάθηση, η οποία εμφανίζεται συχνά μετά από την εγκυμοσύνη. Η λέξη και μόνο συχνά προκαλεί θυμηδία. Εντούτοις, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής της λεχωίδος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάται.

Λίγα λόγια για την καισαρική τομή…

Είναι πολλοί οι λόγοι, που συνηγορούν στην αύξηση του ποσοστού των καισαρικών τομών επί του συνόλου των τοκετών, η οποία καταγράφεται τις τελευταίες δεκαετίες. Ειδικά δε μεταξύ των δίδυμων κυήσεων, αν και η καισαρική τομή δεν είναι επιβεβλημένη, το ποσοστό των καισαρικών είναι συντριπτικό.

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος στη ζωή της γυναίκας μεστή έντονων συναισθημάτων, γεμάτη προσμονή και αδημονία για την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας, η οποία θέτει σε δοκιμασία τόσο την ψυχική ισορροπία της γυναίκας, όσο και τις σωματικές της αντοχές. Τα επακόλουθα της δοκιμασίας αυτής γίνονται αισθητά και μετά τον τοκετό. Ένα ενοχλητικό εκ των επακόλουθων αυτών είναι και οι ενοχλητικές αρθραλγίες μετά το πέρας της κύησης.

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αποτελούν τόσο σωματικές όσο και ψυχικές δοκιμασίες για τη γυναίκα, η οποία επιβαρύνεται και από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο νεογνό, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό άγχος για την κάλυψη της κάθε ανάγκης του. Επίσης αυτή καθεαυτή η έλευση του νέου μέλους στους κόλπους της οικογένειας μπορεί να είναι πηγή ευτυχίας, αλλά αναπόφευκτα διαταράσσει τις υπάρχουσες ισορροπίες μέσα στην οικογένεια, επιβαρύνοντας έτι περαιτέρω την ψυχολογία τόσο της νέας μητέρας, όσο και του συντρόφου της.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Έχετε κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων ή αντιμετωπίζετε πόνο στη σεξουαλική επαφή;

 

Οι υπέρηχοι HIFU και η έγχυση ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ είναι η ΜΟΝΙΜΗ λύση για εσάς! (ενημερωθείτε ΕΔΩ)

 

 

 ΑΛΛΑΞΤΕ τη ζωή σας! 

Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας ΕΔΩ! 

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!