ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

ΛΟΧΕΙΑ

Παραδοσιακά, «λοχεία» ονομάζουμε τις πρώτες 40 ημέρες μετά τον τοκετό. Στο διάστημα αυτό έχουμε επαναφορά του σώματος στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και ο θηλασμός, για όσες γυναίκες επιλέξουν να θηλάσουν.

Είναι εντυπωσιακά μεγάλο το ποσοστό των γυναικών, που μετά την εγκυμοσύνη, στην περίοδο, που ονομάζουμε λοχεία, παρουσιάζουν κακή διάθεση και ψυχολογία.

Η άσκηση είναι πάντα πηγή ευεξίας και βοηθάει τη γυναίκα να ξαναβρεί τη φυσική της κατάσταση και την ψυχική της ισορροπία μετά την εγκυμοσύνη.

Στην εγκυμοσύνη το περίνεο καλείται να υποστηρίξει το επιπλέον βάρος της μήτρας και του νεογνού. Έτσι πολύ συχνά μετά τον τοκετό παρουσιάζεται ακράτεια ούρων.

Δεν φτάνει, που η γυναίκα, η οποία διανύει την ευαίσθητη περίοδο της λοχείας, έχει να αντιμετωπίσει την ευθύνη της φροντίδας του νέου μέλους της οικογένειας, ενώ μάλιστα η συχνά μελαγχολική της  διάθεση δεν τη διευκολύνει, κάνει την εμφάνισή της και αυτή η ενοχλητική τριχόπτωση!

Μόλις ζήσατε τη συνταρακτική εμπειρία του κολπικού τοκετού και επιτέλους πήρατε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας! Τίποτα δεν πρέπει να χαλάσει αυτές τις στιγμές. Όμως ο κολπικός τοκετός θέτει το σώμα σας σε δοκιμασία και μετά από τη δοκιμασία αυτή, συχνά αισθάνεστε πόνο ειδικά στο περίνεο.

Οι αιμορροΐδες είναι μία πάθηση, η οποία εμφανίζεται συχνά μετά από την εγκυμοσύνη. Η λέξη και μόνο συχνά προκαλεί θυμηδία. Εντούτοις, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής της λεχωίδος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάται.

Λίγα λόγια για την καισαρική τομή…

Είναι πολλοί οι λόγοι, που συνηγορούν στην αύξηση του ποσοστού των καισαρικών τομών επί του συνόλου των τοκετών, η οποία καταγράφεται τις τελευταίες δεκαετίες. Ειδικά δε μεταξύ των δίδυμων κυήσεων, αν και η καισαρική τομή δεν είναι επιβεβλημένη, το ποσοστό των καισαρικών είναι συντριπτικό.

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος στη ζωή της γυναίκας μεστή έντονων συναισθημάτων, γεμάτη προσμονή και αδημονία για την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας, η οποία θέτει σε δοκιμασία τόσο την ψυχική ισορροπία της γυναίκας, όσο και τις σωματικές της αντοχές. Τα επακόλουθα της δοκιμασίας αυτής γίνονται αισθητά και μετά τον τοκετό. Ένα ενοχλητικό εκ των επακόλουθων αυτών είναι και οι ενοχλητικές αρθραλγίες μετά το πέρας της κύησης.

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αποτελούν τόσο σωματικές όσο και ψυχικές δοκιμασίες για τη γυναίκα, η οποία επιβαρύνεται και από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο νεογνό, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό άγχος για την κάλυψη της κάθε ανάγκης του. Επίσης αυτή καθεαυτή η έλευση του νέου μέλους στους κόλπους της οικογένειας μπορεί να είναι πηγή ευτυχίας, αλλά αναπόφευκτα διαταράσσει τις υπάρχουσες ισορροπίες μέσα στην οικογένεια, επιβαρύνοντας έτι περαιτέρω την ψυχολογία τόσο της νέας μητέρας, όσο και του συντρόφου της.

Μόλις φέρατε στον κόσμο το μωράκι σας! Πώς όμως θα χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης; Δείτε το video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο www.mothersblog.gr, που απαντά στις ερωτήσεις όπως: "σε τι οφείλεται το επιπλέον βάρος της κύησης;", "πόσα κιλά θα χάσω αμέσως μετά τον τοκετό;", " πόσο γρήγορα μπορώ να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης;", "ποιοι είναι οι σωστοί στόχοι απώλειας βάρους, που πρέπει να θέσω;", "πόσο σημαντική είναι η διατροφή;" , "μπορώ να παίρνω δισκία ή ροφήματα αδυνατίσματος, όσο θηλάζω;", "ο θηλασμός βοηθάει στο αδυνάτισμα;", "πόσο σημαντική είναι η άσκηση;", "ο ύπνος βοηθάει να χάσω βάρος;"

 

 

Μόλις γεννήσατε, αλλά η κοιλιά σας δεν λέει να πέσει. Συνηθισμένη είναι η παρανόηση, ειδικά μεταξύ των νέων μαμάδων, που έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδάκι, πως η κοιλιά θα «μαζέψει» ΑΜΕΣΩΣ μετά τον τοκετό. Σε αυτό το video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο www.mothersblog.gr, απαντάμε σε ερωτήματα όπως: "γιατί η κοιλιά παραμένει φουσκωμένη μετά τον τοκετό;", "Πότε μπορώ να ξεκινήσω γυμναστική για να πέσει η κοιλιά μου;", "πόσο καιρό κάνει η κοιλιά να πέσει;"