Η διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής ισορροπίας, πόσω μάλλον κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην σωστή ενυδάτωση. Η ανάγκες βέβαια του οργανισμού σε νερό μεταβάλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και με τη φυσική άσκηση. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση των πονοκεφάλων και του αισθήματος κόπωσης, που συχνά εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Επίσης η υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αλάτι επιτείνει την κατακράτηση υγρών και τα οιδήματα, ενώ η κατανάλωση οινοπνευματωδών και καφεΐνης μπορεί να επιδεινώσει ενδεχόμενες απότομες αλλαγές στην ψυχική διάθεση, οι οποίες κάθε άλλο παρά σπάνιες δεν είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου. Εξάλλου, η κατανάλωση τέτοιων τροφών μπορεί να αυξήσει και τα «φουσκώματα», που πολλές γυναίκες αισθάνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου. Επομένως η κατανάλωση αυτών των τροφών καλόν είναι να αποφεύγεται.

Η διατροφή είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντική σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, το αυτό ισχύει και για την έμμηνο ρύση.

Κλείστε ΕΔΩ το ραντεβού σας, για να αντιμετωπίσουμε όποιο γυναικολογικό θέμα, θέμα εγκυμοσύνης ή θέμα υπογονιμότητας σας απασχολεί!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας