Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι, που να απαγορεύουν τη σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Απλά η σεξουαλική πράξη μπορεί να προκαλέσει λίγη….. ακαταστασία. Γι’ αυτό καλόν είναι να λαμβάνονται κάποια απλά μέτρα. Καταρχήν χρήσιμη είναι μια πετσέτα, ώστε να μη λερωθούν τα σεντόνια. Κάποια μάλιστα ζευγάρια προτιμούν η πετσέτα αυτή να έχει κόκκινο ή κάποιο σκούρο χρώμα, ώστε να μην είναι εμφανείς ενδεχόμενες κηλίδες. Μία στάση, που μειώνει θεωρητικά την εκροή αίματος είναι η αποκαλούμενη ιεραποστολική.

Μερικά ζευγάρια λύνουν το πρόβλημα της ακαταστασίας, που η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να προκαλέσει, επιδιδόμενα σε ερωτικές περιπτύξεις κάτω από το ντους.

Η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου μάλιστα μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Πολλές γυναίκες αναφέρουν, πως όταν έχουν επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου, μειώνονται οι πόνοι της περιόδου. Επιπροσθέτως αμβλύνονται συχνά και τα συμπτώματα του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου (Pre Menstrual Syndrome – P.M.S.).

Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε πως η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν είναι απόλυτα «ασφαλής». Οι πιθανότητες σύλληψης είναι μεν μικρές, αλλά είναι υπαρκτές. Επομένως, αν δεν λαμβάνετε αντισυλληπτικά δισκία, δεν φοράτε spiral και φυσικά δεν επιθυμείτε εγκυμοσύνη, είναι απαραίτητο να λαμβάνονται μέτρα αντισύλληψης. Μην παραλείπετε το προφυλακτικό, το οποίο άλλωστε δεν προστατεύει μόνο από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά και από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η έμμηνος ρύση λοιπόν δεν σας αποκλείει από την απόλαυση της σεξουαλικής επαφής, αρκεί τόσο εσείς, όσο και ο σύντροφός σας να αισθάνεστε άνετα.

Κλείστε ΕΔΩ το ραντεβού σας, για να αντιμετωπίσουμε όποιο γυναικολογικό θέμα, θέμα εγκυμοσύνης ή θέμα υπογονιμότητας σας απασχολεί! 

Δείτε και το σχετικό video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog, στην ομαδα ειδικών του οποίου ανήκουμε!

 

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

 

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας