Είναι ασφαλές το σεξ μέσα στη θάλασσα;

Γενικά η σεξουαλική επαφή στην θάλασσα και στην παραλία φαίνεται ιδιαίτερα αισθησιακή, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Το νερό της θάλασσας περιέχει μικρόβια και η διείσδυση του πέους, μπορεί να οδηγήσει τα μικρόβια αυτά μέσα στον κόλπο και να προκληθούν λοιμώξεις του κόλπου (κολπίτιδες) ή ακόμα και του τραχήλου (τραχηλίτιδες). Φυσικά, εισαγωγή τέτοιων μικροβίων μπορεί να λάβει χώρα και μετά από δακτυλικό ερεθισμό του κόλπου.

Επιπροσθέτως, το νερό ξεπλένει τη φυσιολογική λίπανση του κόλπου και έτσι συχνά η σεξουαλική επαφή μέσα στο νερό καθίσταται επώδυνη, ενώ αυξάνεται και η πιθανότητα τραυματισμών του ευαίσθητου βλεννογόνου του κόλπου (έτσι ονομάζεται ο ιστός, που καλύπτει εσωτερικά τον κόλπο).

Κάποια ζευγάρια ενδεχομένως, να πιστεύουν, πως η πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης μειώνεται κατά τη σεξουαλική επαφή μέσα στη θάλασσα, αφού το νερό «αραιώνει» ή ακόμα και «ξεπλένει» το σπέρμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει! Οι πιθανότητες ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κατά τη σεξουαλική επαφή μέσα στη θάλασσα θα πρέπει να θεωρούνται αντίστοιχες με τις πιθανότητες ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, που καταγράφονται και κατά την «τυπική» επαφή.

Είναι ασφαλές το σεξ μέσα στην πισίνα;

Ενδεχομένως, το μικροβιακό φορτίο του νερού της πισίνας να είναι κάπως χαμηλότερο εν συγκρίσει με αυτό της θάλασσας – αν και δεν είναι κατ’ ουσίαν δυνατό κάποιος να εγγυηθεί κάτι τέτοιο. Εντούτοις, προκειμένου να περιοριστεί ο πληθυσμός των μικροβίων μέσα στο νερό της πισίνας, διαλύονται μέσα σε αυτό ουσίες με αντιμικροβιακή δράση. Οι ουσίες αυτές όμως εισέρχονται μέσα στον κόλπο κατά τη διείσδυση και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ερεθιστική δράση στα τοιχώματά του. Οπότε και η σεξουαλική επαφή στην πισίνα δεν αποκλείεται να προκαλέσει κολπίτιδες ή τραχηλίτιδες.

Επιπροσθέτως, ούτε το νερό της πισίνας «καταστρέφει» το σπέρμα, οπότε πάντα «καραδοκεί» ο κίνδυνος ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης!

Τι γίνεται με τη σεξουαλική επαφή στην άμμο;

Μέσα στην άμμο «φωλιάζουν» διάφορα μικρόβια. Επομένως, αν άμμος εισέλθει στον κόλπο – κάτι, που δεν είναι απίθανο κατά τη διείσδυση – αυξημένη είναι η πιθανότητα εποικισμού του κόλπου από παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίο πιθανότητα θα προκαλέσουν φλεγμονή στους ευαίσθητους κολπικούς ιστούς.

Επομένως…

…ναι μεν το καλοκαίρι, ο ήλιος και η θάλασσα διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά καλόν είναι τη διείσδυση να την κρατήσουμε εκτός παραλίας και εκτός θαλάσσης…

Κλείστε ΕΔΩ το ραντεβού σας, για να αντιμετωπίσουμε όποιο γυναικολογικό θέμα, θέμα εγκυμοσύνης ή θέμα υπογονιμότητας σας απασχολεί!

Δείτε το σχετικό video, που ετοιμάσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr, στην ομάδα ειδικών του οποίου ανήκουμε!

 

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

 

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας