Ονομάζομαι Μενέλαος Κωνσταντίνου Λυγνός και είμαι Μαιευτήρας Γυναικολόγος.

Μεγαλώνοντας δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος υπηρετούσε το ίδιο λειτούργημα, όπως και ο δικός του πατέρας πριν από αυτόν, συνειδητοποίησα από νεαρή ηλικία πως η άσκηση της Ιατρικής Τέχνης προϋποθέτει την υπακοή σε ένα σύστημα αρχών, σε ένα είδους Κώδικα, κέντρο του οποίου είναι ο Άνθρωπος.

Στόχος μου είναι η σφαιρική κάλυψη της υγείας της γυναίκας, σε κάθε στάδιο της ζωής της, δια της εξατομικευμένης εφαρμογής σύχγρονων και διεθνώς αναγνωρισμένων ιατρικών πρωτοκόλλων.  

Εφόδιά μου είναι η πολυετής και πολύπλευρη ιατρική μου εκπαίδευση και η πείρα, που απέκτησα στις διάφορες υπεύθυνες θέσεις ιατρού, που κατά καιρούς κατείχα.

 

 

Δείτε το πιο πρόσφατο video μας, για τον ιστότοπο mothersblog.gr, στη συντακτική ομάδα του οποίου συμμετέχουμε! Για συνεντεύξεις και ενδιαφέροντα videos μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube!

 

 Κλείστε το  ΡΑΝΤΕΒΟΥ σας ΕΔΩ, για να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ οποιοδήποτε γυναικολογικό θέμα, θέμα εγκυμοσύνης ή θέμα υπογονιμότητας σας απασχολεί! 

 

 

         ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ VIDEOS ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ !      

 

Τι είναι οι υπερτασικές διαταραχές της κύησης;

Δείτε τι είναι οι υπερτασικές διαταραχές της κύησης στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog, στην ομάδα ειδικών του οποίου ανήκουμε!

 

Τι είναι η συστροφή ωοθήκης;

Δείτε τι είναι η συστροφή ωοθήκης στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr!

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ!        

 

Πώς αντιμετωπίζουμε τις κύστεις των ωοθηκών;

Οι κύστεις των ωοθηκών είναι μορφώματα έχοντα τη μορφή κλειστού σάκου και είναι συνήθως γεμάτες υγρό. Συχνά αποτελούν τυχαίο εύρημα του υπερηχογραφικού ελέγχου, στον οποίο υποβάλλεται η γυναίκα κατά τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο. Σε αρκετές περιπτώσεις η εμφάνισή τους αποτελεί λόγο ανησυχίας. Διαβάστε το άρθρο μας και δείτε, πώς τις αντιμετωπίζουμε, αλλά και πότε τελικά συστήνεται η χειρουργική αφαίρεσή τους! (περισσότερα)

Χαλάρωση κόλπου και δυσκοιλιότητα

Σημαντικό ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού αναφέρει, πως πάσχει από δυσκοιλιότητα. Μάλιστα σε μεγαλύτερες ηλικίες καταγράφεται σαφής ανοδική τάση του ποσοστού αυτού. Η παρουσία χαλάρωσης του κόλπου και πρόπτωσης του πυελικού εδάφους συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης του ενοχλητικού αυτού συμπτώματος. Στο άρθρο μας θα βρείτε πληροφορίες σχετικές με τους λόγους σύνδεσης της δυσκοιλιότητας με τη χαλάρωση του κόλπου, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της δυσάρεστης αυτής κατάστασης! (περισσότερα)

Ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη

Με τον όρο ουρολοίμωξη περιγράφουμε μια φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος, η οποία κατά κανόνα οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο. Η ουρολοίμωξη προκαλείται από παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα δια της ουρήθρας. Αυτού του είδους η παθολογία είναι συχνή στην εγκυμοσύνη. Μάθετε για την ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

Ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη: διάγνωση, πρόληψη, αντιμετώπιση

Η ουρολοίμωξη είναι μια πολύ συνηθισμένη “ενόχληση” της κύησης, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα τόσο για την έγκυο, όσο και για το μωρό. Διαβάστε πώς γίνεται η διάγνωση της ουρολοίμωξης στην εγκυμοσύνη, πώς την αντιμετωπίζουμε, αλλά και πώς μπορείτε να την προλάβετε! (περισσότερα)

Τυμπανισμός στην περίοδο: Γιατί έχω φουσκώματα;

Αρκετά είναι τα συμπτώματα, τα οποία εκδηλώνονται λίγο πριν και – ίσως – κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Ένα από αυτά είναι και το φούσκωμα στην κοιλιά, το οποίο ονομάζεται «τυμπανισμός». Πρόκειται για ένα σύμπτωμα ενίοτε ιδιαίτερα ενοχλητικό. Μάθετε για τον τυμπανισμό στην εγκυμοσύνη διαβάζοντας το άρθρο μας! (περισσότερα)

 

 

 

        ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΠΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ HIFU & ΜΕ ΕΓΧΥΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ!       

Αναγέννηση κόλπου με υπερήχους HIFU!

Βελτιώστε τη σεξουαλική σας ζωή, αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την κολπική ξηρότητα και την ήπια ακράτεια χάρη στους υπερήχους HIFU! (περισσότερα)

 

Δείτε στο παρακάτω video πώς λειτουργούν οι υπέρηχοι HIFU και πώς μπορείτε κι ΕΣΕΙΣ να ωφελειθείτε!

 

 

 

Αναγέννηση κόλπου και αιδοίου με έγχυση Υαλουρονικού Οξέος!

Δείτε πώς με την έγχυση υαλουρονικού οξέος προστατεύεται η υγεία του κόλπου σας, ενώ βελτιώνεται και η σεξουαλική σας ζωή! (περισσότερα)

 

Δείτε στο παρακάτω video, πώς μπορείτε κι εσείς να ωφεληθείτε από την έγχυση Υαλουρονικού Οξέος!

 

 

 

        ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ!         

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση: η σύγχρονη τεχνολογία στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας!

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, χάρη στην οποία πολλά ζευγάρια κατάφεραν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. Τα σύγχρονα πρωτόκολλα, που εφαρμόζουμε, χαρακτηρίζονται από τα αυξημένα ποσοστά επιτυχίας, αλλά και από την ασφάλεια για τη γυναίκα! (περισσότερα)

 

Γυναικεία υπογονιμότητα: Υπάρχουν φάρμακα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, πριν καταφύγουμε σε εξωσωματική;

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της γυναικείας υπογονιμότητας η εξωσωματική δεν αποτελεί τη μοναδική λύση. Ευτυχώς, έχουμε στη φαρέτρα μας και φάρμακα, που μπορούν να βοηθήσουν πριν φθάσουμε σε αυτή. Διαβάστε για αυτά στο άρθρο μας! (περισσότερα

 

Πώς παρακολουθούμε την κατάσταση του εμβρύου;

Το μωράκι σας μεγαλώνει στο προστατευμένο περιβάλλον της μήτρας. Πώς μπορούμε να δούμε, αν όλα πηγαίνουν καλά; Διαβάστε στο άρθρο μας για τις τεχνικές, που χρησιμοποιούμε στη σύγχρονη κλινική πρακτική! (Περισσότερα)

 

Ο HPV και η παθολογία του τραχήλου της μήτρας

Στο ιατρείο μας προσφέρουμε σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης των προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο της μήτρας, όπως είναι η κολποσκόπηση και το HPV-DNA test. Υπάρχει εξάλλου η δυνατότητα κάποιες από τις αλλοιώσεις αυτές να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και ανώδυνα στο χώρο μας με την δοκιμασμένη μέθοδο της κρυοπηξίας. (περισσότερα)