ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ονομάζομαι Μενέλαος Κωνσταντίνου Λυγνός και είμαι Μαιευτήρας Γυναικολόγος.

Μεγαλώνοντας δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος υπηρετούσε το ίδιο λειτούργημα, όπως και ο δικός του πατέρας πριν από αυτόν, συνειδητοποίησα από νεαρή ηλικία πως η άσκηση της Ιατρικής Τέχνης προϋποθέτει την υπακοή σε ένα σύστημα αρχών, σε ένα είδους Κώδικα, κέντρο του οποίου είναι ο Άνθρωπος.

Στόχος μου είναι η σφαιρική κάλυψη της υγείας της γυναίκας, σε κάθε στάδιο της ζωής της, δια της εξατομικευμένης εφαρμογής σύχγρονων και διεθνώς αναγνωρισμένων ιατρικών πρωτοκόλλων.  

Εφόδιά μου είναι η πολυετής και πολύπλευρη ιατρική μου εκπαίδευση και η πείρα, που απέκτησα στις διάφορες υπεύθυνες θέσεις ιατρού, που κατά καιρούς κατείχα.

 

 

Δείτε το πιο πρόσφατο video μας, για τον ιστότοπο mothersblog.gr, στη συντακτική ομάδα του οποίου συμμετέχουμε! Για συνεντεύξεις και ενδιαφέροντα videos μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube!

 

 Κλείστε το  ΡΑΝΤΕΒΟΥ σας ΕΔΩ, για να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ οποιοδήποτε γυναικολογικό θέμα, θέμα εγκυμοσύνης ή θέμα υπογονιμότητας σας απασχολεί! 

 

 

         ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ VIDEOS ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ !      

 

Τι είναι οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις;

Δείτε πώς γίνονται οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr, στην ομάδα ειδικών του οποίου ανήκουμε!

 

Ποιες γυναίκες είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν κύστεις ωοθηκών;

Δείτε ποιες γυναίκες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν κύστεις ωοθηκών στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr!

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ!        

 

Πώς λειτουργεί ο υπερηχογράφος;

Ο υπερηχογράφικός έλεγχος έχει ενσωματωθεί πλέον στην πάγια κλινική πρακτική ως μέθοδος απεικόνισης των εσωτερικών οργάνων του σώματος σε πραγματικό χρόνο. Πολλές είναι οι ειδικότητες, που έχουν «επωφεληθεί» από την εφαρμογή της σχετικά φθηνής και μη επεμβατικής αυτής εξέτασης, μεταξύ των οποίων είναι φυσικά και η Γυναικολογία και Μαιευτική. Διαβάστε στο άρθρο μας πώς λειτουργεί ο υπερηχογράφος! (περισσότερα)

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος στα πλαίσια της γυναικολογικής εξέτασης

Στη σύγχρονη κλινική πρακτική στα πλαίσια της άσκησης της γυναικολογίας δεν νοείται πλήρης κλινική εξέταση, η οποία δεν περιλαμβάνει τον υπερηχογραφικό έλεγχο της μήτρας και των ωοθηκών. Χάρη στην απεικονιστική αυτή εξέταση είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε παθολογίες τόσο της μήτρας, όσο και των ωοθηκών. Βρείτε μέσα στο άρθρο μας πώς χρησιμοποιείται ο υπερηχογράφος από το γυναικολόγο! (περισσότερα)

Πώς χρησιμοποιούμε το υπερηχογράφημα στην παρακολούθηση της κύησης;

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 το υπερηχογράφημα άρχισε να χρησιμοποιείται στα πλαίσια της παρακολούθησης του εμβρύου, ενώ τόσο τα μηχανήματα όσο και οι τεχνικές παρακολούθησης γνώρισαν αλματώδη ανάπτυξη κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Σήμερα το υπερηχογράφημα έχει πλέον ενταχθεί στην πάγια κλινική πρακτική στα πλαίσια της παρακολούθησης της εγκυμοσύνης. Μάθετε μέσα από το άρθρο μας πώς το υπερηχογράφημα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της κύησης! (περισσότερα)

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου

Δεν υφίσταται ιατρικός λόγος, που να υπαγορεύει την αποφυγή της άσκησης, όσο διαρκεί η περίοδος. Όμως τότε ενδεχομένως η διάθεση για γυμναστική ίσως να είναι περιορισμένη, ειδικά αν έχετε συμπτώματα, όπως είναι οι πόνοι περιόδου. Πάντως, φαίνεται πως η άσκηση συμβάλλει στη μείωση της έντασης ενοχλητικών συμπτωμάτων, που σχετίζονται με την περίοδο. Διαβάστε στο άρθρο μας ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις, όσο έχετε περίοδο! (περισσότερα)

Έχω μπει στην εμμηνόπαυση αλλά είδα αίμα, είναι σοβαρό;

Η μετεμμηνοπαυσιακή κολπική αιμόρροια ενδέχεται να έχει τη μορφή «κανονικής αιμορραγίας», αλλά μπορεί να πρόκειται για σταγονοειδή αιμόρροια (απλά «λεκιάζει» το εσώρουχο). Το δε κολπικό έκκριμα σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει το «έντονο» κόκκινο χρώμα του αίματος, αλλά είναι «ροζ» ή και γκρι. Σε κάθε όμως περίπτωση πρόκειται για ένα σύμπτωμα, το οποίο προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία και χρήζει σε κάθε περίπτωση διερεύνησης. Δείτε μέσα από το άρθρο μας γιατί εμφανίζεται αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση! (περισσότερα)

 

 

        ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΠΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ HIFU & ΜΕ ΕΓΧΥΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ!       

Αναγέννηση κόλπου με υπερήχους HIFU!

Βελτιώστε τη σεξουαλική σας ζωή, αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την κολπική ξηρότητα και την ήπια ακράτεια χάρη στους υπερήχους HIFU! (περισσότερα)

 

Δείτε στο παρακάτω video πώς λειτουργούν οι υπέρηχοι HIFU και πώς μπορείτε κι ΕΣΕΙΣ να ωφελειθείτε!

 

 

 

Αναγέννηση κόλπου και αιδοίου με έγχυση Υαλουρονικού Οξέος!

Δείτε πώς με την έγχυση υαλουρονικού οξέος προστατεύεται η υγεία του κόλπου σας, ενώ βελτιώνεται και η σεξουαλική σας ζωή! (περισσότερα)

 

Δείτε στο παρακάτω video, πώς μπορείτε κι εσείς να ωφεληθείτε από την έγχυση Υαλουρονικού Οξέος!

 

 

 

        ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ!         

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση: η σύγχρονη τεχνολογία στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας!

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, χάρη στην οποία πολλά ζευγάρια κατάφεραν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. Τα σύγχρονα πρωτόκολλα, που εφαρμόζουμε, χαρακτηρίζονται από τα αυξημένα ποσοστά επιτυχίας, αλλά και από την ασφάλεια για τη γυναίκα! (περισσότερα)

 

Γυναικεία υπογονιμότητα: Υπάρχουν φάρμακα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, πριν καταφύγουμε σε εξωσωματική;

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της γυναικείας υπογονιμότητας η εξωσωματική δεν αποτελεί τη μοναδική λύση. Ευτυχώς, έχουμε στη φαρέτρα μας και φάρμακα, που μπορούν να βοηθήσουν πριν φθάσουμε σε αυτή. Διαβάστε για αυτά στο άρθρο μας! (περισσότερα

 

Πώς παρακολουθούμε την κατάσταση του εμβρύου;

Το μωράκι σας μεγαλώνει στο προστατευμένο περιβάλλον της μήτρας. Πώς μπορούμε να δούμε, αν όλα πηγαίνουν καλά; Διαβάστε στο άρθρο μας για τις τεχνικές, που χρησιμοποιούμε στη σύγχρονη κλινική πρακτική! (Περισσότερα)

 

Ο HPV και η παθολογία του τραχήλου της μήτρας

Στο ιατρείο μας προσφέρουμε σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης των προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο της μήτρας, όπως είναι η κολποσκόπηση και το HPV-DNA test. Υπάρχει εξάλλου η δυνατότητα κάποιες από τις αλλοιώσεις αυτές να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και ανώδυνα στο χώρο μας με την δοκιμασμένη μέθοδο της κρυοπηξίας. (περισσότερα)

 

 

 

 

 

 

Ο ΙΑΤΡΟΣ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Έχετε κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων ή αντιμετωπίζετε πόνο στη σεξουαλική επαφή;

 

Οι υπέρηχοι HIFU και η έγχυση ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ είναι η ΜΟΝΙΜΗ λύση για εσάς! (ενημερωθείτε ΕΔΩ)

 

 

 ΑΛΛΑΞΤΕ τη ζωή σας! 

Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας ΕΔΩ! 

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!