ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ονομάζομαι Μενέλαος Κωνσταντίνου Λυγνός και είμαι Μαιευτήρας Γυναικολόγος.

Μεγαλώνοντας δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος υπηρετούσε το ίδιο λειτούργημα, όπως και ο δικός του πατέρας πριν από αυτόν, συνειδητοποίησα από νεαρή ηλικία πως η άσκηση της Ιατρικής Τέχνης προϋποθέτει την υπακοή σε ένα σύστημα αρχών, σε ένα είδους Κώδικα, κέντρο του οποίου είναι ο Άνθρωπος.

Στόχος μου είναι η σφαιρική κάλυψη της υγείας της γυναίκας, σε κάθε στάδιο της ζωής της, δια της εξατομικευμένης εφαρμογής σύχγρονων και διεθνώς αναγνωρισμένων ιατρικών πρωτοκόλλων.  

Εφόδιά μου είναι η πολυετής και πολύπλευρη ιατρική μου εκπαίδευση και η πείρα, που απέκτησα στις διάφορες υπεύθυνες θέσεις ιατρού, που κατά καιρούς κατείχα.

 

 

Δείτε το πιο πρόσφατο video μας, για τον ιστότοπο mothersblog.gr, στη συντακτική ομάδα του οποίου συμμετέχουμε! Για συνεντεύξεις και ενδιαφέροντα videos μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube!

 

 Κλείστε το  ΡΑΝΤΕΒΟΥ σας ΕΔΩ, για να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ οποιοδήποτε γυναικολογικό θέμα, θέμα εγκυμοσύνης ή θέμα υπογονιμότητας σας απασχολεί! 

 

 

         ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ VIDEOS ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ !      

 

Η σεξουαλική επαφή μετά από καισαρική τομή

Δείτε πότε μπορείτε να ξεκινήσετε να έχετε σεξουαλικές επαφές μετά από καισαρική τομή στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr, στην ομάδα ειδικών του οποίου ανήκουμε!

 

Γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσης κατά την εγκυμοσύνη;

Δείτε γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσης κατά την εγκυμοσύνη στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr! 

Πότε η συχνουρία στην εγκυμοσύνη είναι παθολογική;

Δείτε πότε η συχνουρία κατά την εγκυμοσύνη είναι παθολογική στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr!        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ!        

 

Γίνεται ο πλακούντας να μετατραπεί σε καρκίνο;

Ο πλακούντας είναι το μεγαλύτερο εμβρυϊκό όργανο. Όσο το μωρό μεγαλώνει «προστατευμένο» μέσα στη μήτρα, βρίσκεται συνδεδεμένο με αυτόν δια του ομφαλίου λώρου. Μέσω του συστήματος πλακούντα και ομφαλίου το μωρό λαμβάνει το οξυγόνο και τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, ενώ μέσω εκείνου αποβάλλονται και τα βλαπτικά παράγωγα του μεταβολισμού του. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως είναι δυνατόν ο πλακούντας να μετατραπεί σε καρκίνο. Μάθετε για τις περιπτώσεις αυτές μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

Όταν ο πλακούντας μετατρέπεται σε καρκίνο: Η Υδατιδώδης Μύλη Κύηση

Η Υδατιδώδης Μύλη Κύηση είναι ένα είδος νεοπλασίας, που εντοπίζεται εντός της μήτρας. Η νεοπλασία αυτή προέρχεται από ιστούς, οι οποίοι δημιουργούνται μετά από την γονιμοποίηση ενός ωαρίου εντός των σαλπίγγων. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για καλοήθη όγκο. Διαβάστε το άρθρο μας και μάθετε για τη νεοπλασία αυτή! (περισσότερα)

Όταν ο πλακούντας μετατρέπεται σε καρκίνο: Η Τροφοβλαστική Νεοπλασία της Κύησης

Η Τροφοβλαστική Νεοπλασία της Κύησης είναι ένα είδος νεοπλασίας της μήτρας, που είναι σχεδόν πάντα κακοήθης. Η νεοπλασία αυτή προέρχεται από ιστούς, οι οποίοι δημιουργούνται μετά από την γονιμοποίηση ενός ωαρίου εντός των σαλπίγγων. Ενημερωθείτε για την Τροφοβλαστική Νεοπλασία της Κύησης μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

Όταν ο πλακούντας μετατρέπεται σε καρκίνο: Πώς γίνεται η διάγνωση της Υδατιδώδους Μύλης Κύησης;

Η Υδατιδώδης Μύλη Κύηση  είναι ένα μάλλον σπάνιο είδος νεοπλασίας, που προέρχεται από εμβρυϊκούς ιστούς, οι οποίοι δημιουργήθηκαν μετά από τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου και αναπτύσσονται ανώμαλα μέσα στη μήτρα. Η διάγνωση της συγκεκριμένης νόσου παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες. Μάθετε για αυτές μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

Όταν ο πλακούντας μετατρέπεται σε καρκίνο: Πώς γίνεται η διάγνωση της Τροφοβλαστικής Νεοπλασίας της Κύησης;

Η Τροφοβλαστική Νεοπλασία της Κύησης είναι ένα σπάνιο, αλλά σχεδόν πάντα κακόηθες είδος νεοπλασίας, που προέρχεται από εμβρυϊκούς ιστούς, οι οποίοι δημιουργήθηκαν μετά από τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου και αναπτύσσονται ανώμαλα μέσα στη μήτρα. Η διαδικασία διάγνωσής της παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες. Μάθετε για τις ιδιαιτερότητες αυτές μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

Όταν ο πλακούντας μετατρέπεται σε καρκίνο: Πώς θεραπεύεται η Υδατιδώδης Μύλη Κύηση;

Η Υδατιδώδης Μύλη Κύηση  είναι ένα μάλλον σπάνιο είδος νεοπλασίας, που προέρχεται από εμβρυϊκούς ιστούς, οι οποίοι δημιουργήθηκαν μετά από τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου και αναπτύσσονται ανώμαλα μέσα στη μήτρα. Η συγκεκριμένη νεοπλασία συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών, που θεωρούνται ιάσιμες. Διαβάστε για τη θεραπεία της Υδατιδώδους Μύλης Κύησης μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

Όταν ο πλακούντας μετατρέπεται σε καρκίνο: Πώς θεραπεύεται η Τροφοβλαστική Νεοπλασία της Κύησης;

Η Τροφοβλαστική Νεοπλασία της Κύησης είναι ένα σπάνιο, αλλά σχεδόν πάντα κακόηθες είδος νεοπλασίας, που προέρχεται από εμβρυϊκούς ιστούς, οι οποίοι δημιουργήθηκαν μετά από τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου και αναπτύσσονται ανώμαλα μέσα στη μήτρα. Τα ποσοστά επιτυχίας της θεραπείας της νόσου αυτής είναι ιδιαίτερα υψηλά. Μάθετε για τη θεραπεία της Τροφοβλαστικής Νεοπλασίας της Κύησης μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

 

 

        ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΠΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ HIFU & ΜΕ ΕΓΧΥΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ!       

Αναγέννηση κόλπου με υπερήχους HIFU!

Βελτιώστε τη σεξουαλική σας ζωή, αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την κολπική ξηρότητα και την ήπια ακράτεια χάρη στους υπερήχους HIFU! (περισσότερα)

 

Δείτε στο παρακάτω video πώς λειτουργούν οι υπέρηχοι HIFU και πώς μπορείτε κι ΕΣΕΙΣ να ωφελειθείτε!

 

 

 

Αναγέννηση κόλπου και αιδοίου με έγχυση Υαλουρονικού Οξέος!

Δείτε πώς με την έγχυση υαλουρονικού οξέος προστατεύεται η υγεία του κόλπου σας, ενώ βελτιώνεται και η σεξουαλική σας ζωή! (περισσότερα)

 

Δείτε στο παρακάτω video, πώς μπορείτε κι εσείς να ωφεληθείτε από την έγχυση Υαλουρονικού Οξέος!

 

 

 

        ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ!         

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση: η σύγχρονη τεχνολογία στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας!

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, χάρη στην οποία πολλά ζευγάρια κατάφεραν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. Τα σύγχρονα πρωτόκολλα, που εφαρμόζουμε, χαρακτηρίζονται από τα αυξημένα ποσοστά επιτυχίας, αλλά και από την ασφάλεια για τη γυναίκα! (περισσότερα)

 

Γυναικεία υπογονιμότητα: Υπάρχουν φάρμακα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, πριν καταφύγουμε σε εξωσωματική;

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της γυναικείας υπογονιμότητας η εξωσωματική δεν αποτελεί τη μοναδική λύση. Ευτυχώς, έχουμε στη φαρέτρα μας και φάρμακα, που μπορούν να βοηθήσουν πριν φθάσουμε σε αυτή. Διαβάστε για αυτά στο άρθρο μας! (περισσότερα

 

Πώς παρακολουθούμε την κατάσταση του εμβρύου;

Το μωράκι σας μεγαλώνει στο προστατευμένο περιβάλλον της μήτρας. Πώς μπορούμε να δούμε, αν όλα πηγαίνουν καλά; Διαβάστε στο άρθρο μας για τις τεχνικές, που χρησιμοποιούμε στη σύγχρονη κλινική πρακτική! (Περισσότερα)

 

Ο HPV και η παθολογία του τραχήλου της μήτρας

Στο ιατρείο μας προσφέρουμε σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης των προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο της μήτρας, όπως είναι η κολποσκόπηση και το HPV-DNA test. Υπάρχει εξάλλου η δυνατότητα κάποιες από τις αλλοιώσεις αυτές να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και ανώδυνα στο χώρο μας με την δοκιμασμένη μέθοδο της κρυοπηξίας. (περισσότερα)

 

 

 

 

 

 

Ο ΙΑΤΡΟΣ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Έχετε κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων ή αντιμετωπίζετε πόνο στη σεξουαλική επαφή;

 

Οι υπέρηχοι HIFU και η έγχυση ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ είναι η ΜΟΝΙΜΗ λύση για εσάς! (ενημερωθείτε ΕΔΩ)

 

 

 ΑΛΛΑΞΤΕ τη ζωή σας! 

Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας ΕΔΩ! 

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!