Όσον αφορά την σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, δεν αλλάζει κάτι. Η μοναδική παρατήρηση έχει να κάνει με τη σεξουαλική επαφή στη θάλασσα και στην παραλία.

Γενικά η σεξουαλική επαφή στην θάλασσα και στην παραλία φαίνεται ιδιαίτερα αισθησιακή, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Το νερό της θάλασσας περιέχει μικρόβια και η διείσδυση του πέους, μπορεί να οδηγήσει τα μικρόβια αυτά μέσα στον κόλπο και να προκληθούν λοιμώξεις της περιοχής. Το νερό της πισίνας εξάλλου συχνά περιέχει ερεθιστικές ουσίες, οι οποίες, αν εισαχθούν στον κόλπο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές.

Μικρόβια όμως φωλιάζουν και στην άμμο, η οποία μπορεί να εισαχθεί στον κόλπο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής στην παραλία.

Επιπροσθέτως, το νερό ξεπλένει τη φυσιολογική λίπανση του κόλπου και έτσι συχνά η σεξουαλική επαφή μέσα στο νερό καθίσταται επώδυνη.

Συνεπώς, ναι μεν το καλοκαίρι, ο ήλιος και η θάλασσα διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά καλόν είναι αυτήν τη «διέγερση» να την κρατήσουμε εκτός παραλίας και εκτός θαλάσσης…

Κλείστε ΕΔΩ το ραντεβού σας, για να αντιμετωπίσουμε όποιο γυναικολογικό θέμα, θέμα εγκυμοσύνης ή θέμα υπογονιμότητας σας απασχολεί!

 

Δείτε το σχετικό video, που ετοιμάσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr, στην ομάδα ειδικών του οποίου ανήκουμε!

 

 

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας